[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”4421″ img_size=”350×81″][vc_column_text]Muziekschool Boedijn breidt uit met digitale klaslokalen
Muziekschool Gerard Boedijn in Hoorn vernieuwt haar lesmethode dit jaar met de introductie van Music Class. In het digitale klaslokaal van Music Class kunnen leerlingen en docenten elkaar muzikaal inspireren en stimuleren. Kortom: het leslokaal gaat open. In het seizoen 2014-2015 is Music Class beschikbaar voor iedereen die les volgt bij Gerard Boedijn. De onderwijsinnovatie beleeft daarmee zijn Nederlandse primeur in Hoorn.

Digitaal klaslokaal: Music Class
Als je muzikanten vraagt ‘Wat is er nou leuker dan muziek maken’ zeggen ze altijd ‘samen muziek maken’! Zangdocent Ciska Ruitenberg vond een nieuwe methode om dit muziekgevoel voor leerlingen en docenten te laten groeien en bloeien: “De deuren van het leslokaal gaan open. Music Class gaat door waar de wekelijkse les stopt. De lesstof staat helder bij elkaar, uitvoeringen staan gepland, er zijn leuke filmpjes om mee te oefenen. Ook kan de docent er het huiswerk voorspelen op film. Leerlingen plaatsen er hun eigen opnames, geven elkaar feedback, en doen kortom inspiratie op via beeld en geluid.” Via een intern mailsysteem kunnen docent en leerlingen met elkaar communiceren.

Je familie
“Music Class is ook een mooie methode voor je familie om de muzieklessen te kunnen volgen. Alle ouders willen graag dat hun kind plezier beleeft aan musiceren. Alleen, hoe kun je je kind daarin ondersteunen als er even geen plezier is?” Met Music Class is oefenen niet langer een struikelblok. Bovendien leer je heel veel als je jezelf hoort en ziet spelen. De applicatie helpt je verder in waar het om draait: muziek leren maken. In Music Class gebeurt dat in dezelfde veilige sfeer als in het klaslokaal op de muziekschool. Eenmaal thuis kunnen kinderen éindelijk allemaal antwoord geven op de vraag ‘En, wat heb je geleerd?’ Ze openen gewoon Music Class.

De eerste ervaringen
Music Class is dit seizoen bij Gerard Boedijn getest onder leerlingen van een aantal instrumentgroepen. Ciska Ruitenberg: “Iedereen gebruikt het op zijn eigen manier. Mijn zangleerlingen maken bijvoorbeeld met de webcam een filmpje dat ze mij toesturen. Harpspelers maakten met een groep een eigen hoekje in Music Class om opnames van de les te bekijken. Ook zijn er leerlingen die hun opa en en oma hun muzikale ontwikkeling laten zien.” De ervaringen zijn zo positief dat muziekschool Boedijn vaart maakt en het programma aanbiedt aan alle leerlingen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”4008″][/vc_column][/vc_row]