De afdeling Pop & Jazz is er voor iedereen die actief is of wil worden binnen de pop en jazz. Voor autodidacten, ambitieuze studenten en absolute beginners, voor muzikanten van alle leeftijden.

Verdiep je in je favoriete stijl of duik al spelend in de popgeschiedenis. Leer andere muzikanten kennen, leer improviseren en samenspelen. Maak je eigen opnames in onze Apple-studio (Muzieklab). En, zo gauw je eraan toe bent: beklim het podium en laat jezelf horen! Er zijn veel mogelijkheden binnen deze dynamische afdeling. Je kunt je inschrijven voor zang- of instrumentale les, maar je kunt ook kiezen voor één van de korte cursussen. De lessen worden gegeven door gedreven docenten die stuk voor stuk actief zijn binnen het pop- en jazzcircuit.

NIEUW!:

De Bandclass is een nieuw concept van de Pop&Jazz afdeling en richt zich op jongeren van 8 tot 20 jaar die willen ervaren hoe het is om samen muziek te maken in een band. Het is de eerste opstap naar een latere carrière in de popwereld. We werken volgens de A-MACK leermethode van de Dutch School Of Popular Music in Amsterdam. 

Je leert hierdoor:
• durf en nieuwsgierigheid te ontwikkelen
• een basisniveau van spelen op een instrument en akkoordenkennis
• timing en onderlinge afstemming in de band
• eigen liedjes maken, teksten schrijven en melodieën verzinnen bij bestaande covers
• toonsoorten, muziekstijlen en nuttige tips voor bands.

Meedoen met Bandclass betekent dat je drie maanden lang gecoached wordt door professionele popdocenten die zelf ook in bands spelen.

Contactpersoon: Sander Bos, docent Piano en coördinator afdeling Pop & Jazz