[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_accordion title=”Accordeon, Keyboard, Piano”][vc_accordion_tab title=”Accordeon”][vc_column_text]De accordeon is een zeer veelzijdig instrument. Het is het enige akoestische instrument met zoveel verschillende klankkleur mogelijkheden. Je kunt op een accordeon allerlei verschillende muziekstijlen spelen. Van volksmuziek tot klassieke muziek, pop tot jazz, van meedeiners tot moderne muziek!

Een accordeon is een blaasinstrument met toetsen. Aan de rechterkant zitten de toetsen of knoppen waarmee je de melodie speelt. Aan de linkerkant zitten de bassen waarmee je de melodie kunt begeleiden. De bassen -die je niet kunt zien als je speelt- zijn op een hele logische wijze gerangschikt en dus niet heel moeilijk om te leren. Aan de binnenkant van de accordeon zitten een soort houten mondharmonica’s. Als je een toets indrukt en je trekt of duwt aan de (blaas)balg, dan gaat er op die mondharmonica een ‘tong’ trillen, waardoor er geluid ontstaat.

De accordeon is ook heel geschikt om samen te spelen, zowel met andere accordeons als met andere instrumenten. Kom ook de veelzijdigheid van dit prachtige instrument ontdekken! Aanschafprijs: 48 bas accordeon nieuw vanaf € 400,-, 72 bas accordeon nieuw vanaf € 700,-. Mocht je een tweedehands willen aanschaffen dan kan dit in overleg met/op advies van de docent.

Docente: Bianca IJdema
Lesdag: Dinsdag en zaterdag
Lesvorm: Individueel, wekelijks of tweewekelijks.
Leeftijd: Vanaf 5 – 99 jaar

Deelname mogelijk aan: Accordeonensemble[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” interval=”5″ images=”2555,2385″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Keyboard”][vc_column_text]Op een keyboard speel je melodieën rechts, terwijl je met links de begeleiding speelt (akkoorden). Je kunt gebruik maken van “accompaniment” (begeleiding) van het keyboard. Dan klinkt het instrument als een hele band zodat je in je ééntje een compleet stuk kunt spelen. 
Het is zelfs mogelijk stukken precies na te spelen door het gebruiken van midi-files (inladen via usb). Verder kan gespeeld worden met piano techniek (2 handig spel en noten lezen). Keyboards kunnen tegenwoordig meer dan 500 geluiden (sounds) laten klinken: bv. piano, trompet, klarinet, saxofoon, viool. Maar ook groepen violen (strings), groepen blazers (brass), drums en elektronische geluiden (synth, sound effects). Met meer dan 150 verschillende begeleidingen kun je allerlei verschillende muzieksoorten spelen (styles). Educatieve keyboards helpen je bij het studeren: noten komen op het scherm zodat je kunt zien of je de goede hebt, akkoorden worden aangegeven en zijn op te zoeken. Studeren is ook met hoofdtelefoon mogelijk.
Een nieuw keyboard kan je kopen tussen de € 100,- en € 4000,-. Bekende merken zijn: Yamaha, Roland, Korg, Wersi, Casio en Medeli.

Docent: Remco Kuhlman, Henk Groeneveld
Lesdag: Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag
Lesvorm: Individueel, duo- of groepsles. Wekelijks of tweewekelijks
Leeftijd: Vanaf 6 – 99 jaar

Deelname in keyboardorkest is mogelijk.
Informeer naar de mogelijkheid van Bandcoaching.[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”2454,2098,2535″ onclick=”link_no” custom_links_target=”_self”][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Piano”][vc_column_text]De piano wordt wel de ‘koning der instrumenten’ genoemd. En dat is niet voor niets: het is een bijzonder veelzijdig instrument. Je kunt er allerlei muziekstijlen op spelen: zowel klassieke muziek als jazz- en popmuziek kunnen prima op een piano vertolkt worden. De piano is een prachtig solo-instrument: er is (en wordt) bijzonder veel muziek geschreven voor alleen piano. Verder zijn er veel bewerkingen geschreven waarbij de piano in z’n eentje een heel orkest of de hele band tegelijk is. Maar het is ook een heel goed begeleidingsinstrument. Zo kun je andere instrumenten en zangers (inclusief jezelf!) begeleiden, of in een band spelen.

Over het algemeen kun je al jong beginnen met pianospelen. De meest praktische leeftijd is vanaf ongeveer 8 – 9 jaar. Dan zijn je handen groot genoeg om makkelijk de toetsen te kunnen bespelen. Maar ook op jongere leeftijd is het al mogelijk om met pianospelen te beginnen, en op oudere leeftijd natuurlijk ook. En je kunt het heel lang volhouden: er zijn genoeg pianisten die de tachtig of zelfs de negentig al zijn gepasseerd. Het is dus echt een hobby voor je hele leven!

Piano’s kun je vinden in vele merken en prijsklassen, zowel akoestisch als digitaal. Reken voor een nieuwe digitale piano op minimaal € 1000,-, voor een nieuwe akoestische piano op prijzen vanaf € 3000,-. Maar tweedehands instrumenten kunnen natuurlijk veel goedkoper zijn (en hoeven niet per definitie van mindere kwaliteit te zijn).
Veel pianohandels bieden ook piano’s te huur aan (huurprijs afhankelijk van de verkoopprijs, vanaf ongeveer € 45,- per maand).

Docenten Klassiek: Irina Zarya , Jean Luc Vriend, Kemal Ultanur
Docenten Pop & Jazz: Sander Bos, Kemal Ultanur
Lesdagen: Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag
Lesvorm: Individueel, wekelijks of tweewekelijks
Leeftijd: vanaf 6 – 99 jaar

NB: Er wordt ook les gegeven op twee andere locaties: Wijkcentrum Kersenboogerd (maandag) en ’t Dorpshuis Venhuizen (woensdag)[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” interval=”5″ images=”2525,2295,2855″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_button title=”Inschrijven” target=”_self” color=”wpb_button” icon=”none” size=”wpb_regularsize” href=”https://project11.nl/inschrijven/”][vc_column_text]Onze instrumentale cursusseizoen loopt van augustus tot juli maar inschrijven is het hele jaar door mogelijk!

Tussentijds uitschrijven voor instrumentale jaarcursussen kan, met een maand opzegtermijn.[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”2469,2505,2454″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”][/vc_column][/vc_row]