[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Bands, ensembles en koren
Laat de muziek beter, mooier, harder, voller én spannender klinken door het samen uit te voeren!
Naast de instrumentale lessen kunnen leerlingen naar keuze meespelen in een van de vele samenspelgroepen, orkesten of zingen in onze koren. Want: muziek maken doe je niet uitsluitend in je eentje.

Meer informatie over een ensemble of een keertje vrijblijvend meespelen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

[/vc_column_text][vc_accordion][vc_accordion_tab title=”Volwassenen ensemble”][vc_column_text]Gevorderde houtblazers, die graag samen muziek willen maken kunnen zich inschrijven voor het Volwassenenensemble. Gevorderd wil zeggen: ongeveer vijf jaar les. Dit ensemble biedt plaats aan onder meer: fagot, hobo, blokfluit, dwarsfluit, klarinet. Het ensemble speelt muziek uit alle windstreken en uiteenlopende stijlen. Het Volwassenen Ensemble repeteert op dinsdagavond onder leiding van dwarsfluitiste Barbara Langendijk.

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Accordeon ensemble”][vc_column_text]

Dit ensemble is momenteel gepauzeerd wegens tekort aan instrumentalisten. Het ensemble bestaat voornamelijk uit accordeonisten. Violisten of klarinettisten zijn van harte welkom, aangezien het accordeonensemble werkt aan een repertoire van het genre Klezmer en/of Argentijnse tangomuziek. Dit alles onder de bezielende leiding van accordeondocente Bianca IJdema. Bij voldoende deelnemers gaan we weer beginnen!Repetitie-avond is dinsdag. 

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Blokfluit ensemble”][vc_column_text]Er zijn meerdere ensembles, die gespecialiseerd zijn in blokfluiten: voor beginners en gevorderden. Van beginnende deelnemers verwachten we dat ze tenminste in twee kruisen en mollen kunnen spelen. Dit ensemble kan uit diverse soorten blokfluiten worden samengesteld. Ook de meer gevorderde blokfluitleerlingen vormen een ensemble, dat regelmatig optreedt, zowel binnen als buiten de muziekschool. Docent blokfluit Jan-Jaap Langereis geeft leiding aan deze ensembles. Repetitie-ochtend is woensdag. 

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Cello ensemble”][vc_column_text]Een ensemble geheel bestaande uit het mooiste instrument dat er bestaat. Door de grote omvang van de cello, in de hoogte lyrisch en expressief en in de laagte een bruine brombeer, kun je met dit ensemble vele muzikale kanten op. We spelen een breed repertoire, van 16e eeuwse renaissance muziek (Pase el Aqua) via het derde Brandenburgse concert van J.S. Bach en een divertimento van W.A. Mozart naar moderne componisten en lichtere muziek (onder andere the Entertainer van S.Joblin).
Voor iedereen van 18 jaar en ouder die redelijk gemakkelijk in iedere geval tot de vierde positie speelt. Het cello ensemble repeteert op de woensdag avonden onder leiding van Frederike Maus.


[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Dwarsfluitensembles”][vc_column_text]

Op vrijdagavond repeteren er twee dwarsfluitensembles: een ensemble van 19.00-20.00 uur voor en een gevorderdenensemble van 20.00-21.00 uur. Informeer naar de mogelijkheden om mee te doen.
[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Harp ensemble”][vc_column_text]

Naast het alléén spelen, is de harp ook geschikt als begeleidingsinstrument bij het zingen of het meespelen in ensembles en orkesten. Samenspelen vraagt om een zekere vaardigheid in het harpspel. Bij voldoende animo kunnen wij een nieuw ensemble starten, bestaande uit leerlingen vanaf het tweede studiejaar en uit leerlingen die al meer gevorderd zijn. Het repertoire is breed van opzet. Zo spelen we naast het klassieke harprepertoire en volksmuziek, ook muziek uit films, musicals en popmuziek. Het is de bedoeling dat het ensemble regelmatig zal optreden, zowel binnen als buiten de muziekschool. 

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Strijkorkesten “][vc_column_text]

Jonge enthousiaste strijkers kunnen terecht in het Junioren Orkest. Wat is leuker dan samen muziek maken met leeftijdsgenoten? Voor alle violisten en cellisten die mollen en kruisen op hun instrument kunnen vinden. Violisten en cellisten, die al enigszins gevorderd zijn kunnen meespelen in ‘ Savage Strings’ , een strijkorkest op niveau. ‘Savage Strings’ repeteert op vrijdagmiddag. Dit orkest doet regelmatig mee aan het ‘Prinses Christina Concours’ en volgt workshops bij bekende docenten in het land. Zij spelen muziek van Bach tot Fiddler. Om de week op woensdagavond spelen cellisten van verschillend niveau samen in het Cello ensemble voor volwassenen. Er komen verschillende muziekstijlen aan bod. De diverse strijkensembles op de muziekschool staan onder leiding van Ankie Teunisse. 

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Saxofoon Ensemble “][vc_column_text]Onder leiding van docent Pieter Chattellon werken we gedurende een periode van ongeveer vier maanden aan het samenspel in het Saxofoon Ensemble. Het repertoire van deze groep is gevarieerd, met zowel jazzyen popstukken als klassieke muziek. Bij voldoende belangstelling zijn er twee Saxofoon Ensembles: één voor beginnende leerlingen (tot het vierde jaar) en één voor de gevorderden (vanaf het vijfde jaar).

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Seniorenkoor “][vc_column_text]Het Seniorenkoor biedt de mogelijkheid te zingen met leeftijdgenoten, vanaf ongeveer 50 jaar. Gezelligheid en plezier in het zingen staan in dit koor voorop, met een aantrekkelijk repertoire en onder deskundige leiding van Jean Luc Vriend. Het koor repeteert op dinsdagochtend in wijkcentrum Kersenboogerd. Meldt u zich gerust aan of kom een keer op proef meezingen. 

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Yellow B Bigband”][vc_column_text]

Nadat er jarenlang twee bigbands in Hoorn waren, is het zo’n 10 jaar geleden stil geworden. De Hoornse bigband en de oude muziekschoolbigband waren allebei opgeheven. Muziekschool Gerard Boedijn duikt nu weer in dit gat, zodat Hoorn weer gaat swingen. Er is altijd plaats voor ervaren muzikanten deze band willen versterken. De repetities zijn op de woensdagavond vanaf ca. 20.30 uur onder bezielende leiding van Huub Robeerts. 

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][vc_gallery type=”image_grid” interval=”5″ images=”2944,2385,2254,2235,2160,2143″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”][vc_video link=”http://youtu.be/PzPMfh02syA”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]
[/vc_column][/vc_row]